Hej och välkommen till min blogg. Jag utvecklar programmering/datorer och det är superkul!

Mitt namn är Ada Lovelace men innan jag gifte mig hette jag Ada Byron. Jag föddes den 10:e december 1815 i London och jag dog 27:e november 1852. En månad efter jag föddes så tog mamma mig och flyttade från min pappa. Efter det har jag aldrig träffat min pappa.

 

Måndag-

Idag blev jag klar med världens första dataprogram. Jag har jobbat med det så himla länge nu. Men eftersom jag är kvinna skrivs det i medierna att jag var nån sorts ”medhjälpare”, som bara har hjälpt de män som egentligen hjälpt mig. När jag kom hem från labbet blev jag lite upprörd, eftersom då såg jag kvällstidningen och det var inte jag som var på första sidan. Det var en av de män som hjälpt mig :(.

 

Tisdag-

Idag har jag inte gjort så mycket. Jag tycker att jag förtjänar en dag ledigt efter mitt arbete jag gjort. Det dataprogram jag gjort är till den första generationens dator kan man säja. Datorn heter ”the analytical engine”. Det var min kompis Charles Babbages som gjorde den här datorn. I framtiden kommer de säkert se mig som en revolutionär inom dataprogrammering.

 

Onsdag-

Idag gick jag upp och det var bara en sak jag tänkte på. Tänk vad man kommer använda det jag kom på till i framtiden. Jag är säker på att jag kommer att ha varit grunden till det mesta i framtidens samhälle. jag tror att jag bland annat kommer att vara grunden till framtidens kommunikations sätt. Med det jag har kommit på kommer framtidens unga komma på massvis med saker som kommer att underlätta samhället för alla i framtidens samhälle.

Creative Commons-licens Allt innehåll på denna sida är licensierat enligt detta
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande 4.0 Internationell Licens.

Källhänvisning:

 

http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/ada-lovelace

Ada_Lovelace